Anna Hallberg pratar om en dikt av Felicia Mulinari ur boken Det som inte kan utplånas. Vad gör diktens sista mening, "En sömnlös allians", med begreppen individ och kollektiv? En ovanlig politisk dikt, menar Anna Hallberg, en text som kan läsas som en dialog, som kommer ur motstånd men lika mycket ur osäkerhet. Texten finns på s 117 i boken.

Anna Hallberg föddes 1975 i Härnösand och bor idag i Dalen i Stockholm. Förutom att vara poet är hon också en av våra tongivande kritiker, hon har länge skrivit i Dagens Nyheter. Hallberg debuterade med den mycket uppmärksammade diktsamlingen Friktion 2001. Sedan dess har hon givit ut sju diktböcker, tilldelats ett flertal priser och nominerats två gånger till Nordiska rådets litteraturpris. Hennes senaste bok, Under tiden, kom ut i september 2020. 

Felicia Mulinari är en våra mer framträdande yngre poeter. Hon är född 1990, är poet, dramatiker, lärare och skribent, verksam i Malmö. Poesiboken Det som inte kan utplånas kom ut förra året och nominerades till Katapultpriset för bästa debut. Mulinari har även skrivit pjäser: t ex Labyrint, tillsammans med Saga Gärde, som har satts upp på Unga Malmö Stadsteater, och nu senast Svaghetens parti som har producerats av Amfi. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Albert Bonniers Förlag. Innehållet i podden är skapat av Albert Bonniers Förlag och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.