Dr Malin Nordström är forskaren och initiativtagaren till PM3 som i stor utsträckning strukturerar Sveriges offentliga digitalisering. Hon varvar arbete i verksamheten och som "återfalls-forskare" på universitet, nu inne på 4:e omgången. Podden handlar om Malins resa från ADB till digitalisering, digitala resurser och innovation. Malin har nu startat tankesmedjan Praktikforskarna som är en plats för "pragmatiska forskare och reflekterande praktiker" som ska hjälpa till att väva in forsknings lärdomar i vår digitalisering.

VARNING!!! Detta är ett långt och intressant avsnitt - se till att sätta på er bra skor och ta en lååång promenad, städa huset eller klipp äppelträden. Det är värt att lyssna på en av Sveriges mest inflytelserika forskare inom digitalisering.

Den digitala elefanten är ett initiativ från Linköpings kommun för att dela med oss av tips och erfarenheter av att driva digitaliseringsprojekt. Vi vill inspirera dig som arbetar med digitalisering inom offentlig sektor och hoppas att den här podden hjälper dig att lättare komma igång med din digitaliseringsresa.

Namnet "Den digitala elefanten" syftar till att projekt har en förmåga att växa och växa tills du måste stanna upp, tänka till och strukturera upp arbetet i hanterbara bitar (för det är ju så man äter en elefant).

Vi som pratar heter Felizia Schnell och Tess Neale och driver ett digitaliseringsprojekt inom HR. Om du har några frågor, funderingar, feedback eller tips på ämnen vi borde prata om - hör av dig till oss på DenDigitalaElefanten@linkoping.se.

För löpande aktiviteter och information om projektet, följ oss på Facebook och Instagram: @DenDigitalaElefanten eller Twitter: @DigitElefanten

------------------------

Musiken i detta avsnitt är delar tagna ur Evan Schaeffer's Around the Bend. CC Attribution License tagen från http://freemusicarchive.org/music/Evan_Schaeffer/Glow_1216/Evan_Schaeffer_-_09_-_Around_the_Bend_1887

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Linköpings kommun. Innehållet i podden är skapat av Linköpings kommun och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.