Det goda samtalet med Brit Stakston, Zaynab Ouahabi, Hans Ruin och Björn Hedensjö hos Historiska museet i Stockholm.
Avsnitt

Det goda samtalet med Brit Stakston, Zaynab Ouahabi, Hans Ruin och Björn Hedensjö hos Historiska museet i Stockholm.

Vad händer om vi sätter en retoriker, en filosof, en psykolog och en digitaliseringsexpert runt ett bord och ber dem ge sin syn på ”det goda samtalet”? I den här poddsäsongens första avsnitt får vi flera svar på den frågan. Vi börjar hos Sokrates, går via anständighet, respekt och tolkningsföreträde vidare till kognitiv dissonans och förintelseförnekelsens plats i de offentliga rummen. Vi får också handfasta tips om vad vi kan göra själva för att bidra till ett bättre samtalsklimat – även när vi inte håller med den vi försöker samtala med. Avsnittet är inspelat inför publik i Historiska museets Barocksal och är också det allra första samtalet som genomfördes i vår serie av 100.

I samtalet deltog Brit Stakston (digitaliseringsexpert), Zaynab Ouahabi (retoriker), Hans Ruin (professor i filosfi) och Björn Hedensjö (psykolog).

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Museer. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Museer och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.