I det här avsnittet, blir det lite trendspaning och hur viktigt att vi tar ansvar, såväl organisatoriskt som individuellt, gällande vår kompetensutveckling.

Vikten av kompetensutveckling har nog aldrig fått sådant stort fokus som i dessa tider och länge framöver. Och anledningarna är många. Världen är i ständig förändring oavsett vilket land du bor i och påverkar oss alla på ett eller annat sätt.

Globala konkurrensen och digitaliseringen + pandemin, LAS-utredningen kommer påverka den svenska arbetsmarknaden. Digitaliseringen ställer omfattande nya krav och ökad förändringstakt att ställa om. Pensionsåldern kommer öka under 2023 till 69 års ålder, vilket ställer krav på en ökad anställningsbarhet på arbetsmarknaden. Ett livslångt lärande sätts oerhört i fokus och får en helt annan betydelse och vikt. 4 av 5 arbetstagare ser själv att de behöver kompetensutvecklas för att hänga med.

Vill du utvecklas i din roll och öka framgången i ditt arbete?

Skapa ett kostnadsfritt konto på vår utvecklingsplattform, ceExcellence, och få tillgång till ett brett urval av material för att öka din framgång. Skapa ett personligt konto på https://ceexcellence.se

Är du intresserad av Supported Employment utbildning? Besök CE Solutions hemsida för mer information om utbildning och handledning på: https://cesolutions.se/tjanster/utbildning/

Podden sponsras av:

ceexcellence.se - din utvecklingsplattform som jobbcoach som vill nå större framgång i din personlig utveckling och prestation.

sumetoarbetsmarknad.se – är ett digitalt metod- och chefsstöd för dig som vill jobba smart digitalt i vardagen med arbetsmarknadsfrågor. Sumeto är ett unikt digitalt, visuellt metod- och kompetensstöd för att underlätta och nå framgång i det dagliga arbetet. Gå in och boka en demo för att höra mer vilka möjligheter Sumeto kan hjälpa er med.

Podden produceras av CE Solutions AB.

Besök gärna CE Solutions hemsida (www.cesolutions.se ) för att läsa mer om våra tjänster, utbildningar, metoder och skräddarsydda kompetensinsatser för att kompetenssäkra verksamheter och kompetensutveckla medarbetare inom jobbcoachning/arbetsmarknadsfrågor.

Stort Tack för att du lyssnar på podden!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör cesolutions. Innehållet i podden är skapat av cesolutions och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.