Svenska Nomaders Podcast

I det tjugoförsta avsnittet av Svenska Nomaders Podcast träffar vi Jan Bergstrand som är grundare av egenanställningsföretaget Cool Company. Vi reder ut vad det innebär att vara egenanställd och tar del av Jans egna entreprenöriella resa.

Som egenanställd går det att fakturera utan att ha eget företag. Ett egenanställningsföretag sköter det administrativa åt en mot en avgift som motsvarar en procent av fakturerat belopp. Jan beskriver det som att kombinera back-office från bemanningsbranschen med drivkraften från entreprenörer.  Egenanställning kan vara ett bra sätt att testa en affärsidé innan man väljer att starta eget. Det passar även den som vill jobba extra med något vid sidan av ett fast jobb men inte har som avsikt att driva ett eget företag.

Vi diskuterar också trygghetsaspekter kopplat till att jobba som egenanställd - och hur det fungerar med försäkringar och pensioner mm.

Vi får vi även höra mer om Jans egen bakgrund och varför han valde att starta upp Cool Company på egen hand för 10 år sedan. Han delar med sig av sina bästa tips för den som är på gång att starta eget, och även för den som vill växa sitt företag till nästa nivå. På tio år har Cool Company gått från en omsättning på noll till närmare en halv miljard kronor.

Avsnittet spelades in i podcast-studion hos Helio Kungsholmen - stort tack för lånet!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Svenska Nomader. Innehållet i podden är skapat av Svenska Nomader och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.