Litet industriföretag sökes!


Det började med att han och kompanjonen Mats var less på att vara tjänstemän, de satte in en annons om att de sökte ett litet svenskt industriföretag att ta över. De fick 60 svar och valet föll på lilla Artex som då hade 25 anställda och just skulle lägga ner all verksamhet. 11 år senaste har de 220 anställda och omsätter 100 miljoner.


-Företagare borde göra mer för att ta vara på alla de möjligheter samhället erbjuder istället för att klaga på det som finns, vi har fått enormt mycket positivt ut av arbetsförmedlingen och andra samhällsaktörer säger Björn och berättar att de har anställt ett tiotal nyanlända tack vare all hjälp de fått av de kommuner de har verksamhet i som är Mjölby, Tibro och Trollhättan.


Artex är ett svenskt företag som bla tillverkar och renoverar de mjuka delarna och klädseln på säten till bussar, lastbilar, biografer och flygplan. De har sex fabriker varav hälften är i Sverige och hälften i Lettland. Vi samtalar även om kemikalier, hållbart företagande med mångfald och respekt för arbetare i fokus och varför Björn vill att det ska vara svårt och inte lätt samt han hyllar det svenska facket.


Veckans Affärers Hållbarhetspodd leds av Jessica Cederberg Wodmar.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Hållbarhetspodden. Innehållet i podden är skapat av Hållbarhetspodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.