Vi fortsätter vår berättelse om Area 51. USA: s mest hemliga militära ökenbas men också platsen där konspirationsteoretiker påstår att man gömmer utomjordingar. Och så berättelsen om mänsklighetens dyraste flaskpost. En farkost på väg ut genom solsystemet med ett axplock av musik, poesi och förälskade hjärtslag.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi fortsätter vår berättelse om Area 51. USA: s mest hemliga militära ökebas men också platsen där konspirationsteoretiker påstår att man gömmer utomjordingar. Var kommer detta rykte ifrån? Vi berättar om hur en krasch i Roswell 1947 ligger bakom denna tanke. Vi förklarar vad det var för märkliga flygande föremål som vi såg på natthimlen i förra programmet och så berättar vi om rymdsonden Voyager II som skickades iväg från jorden i slutet på 1970-talet med destination yttre rymden. Den här sonden bär med sig en last med musik, texter och tal från mänskligheten i fall den skulle stöta på en annan intelligent civilisation där ute bland stjärnorna. Och den kommer att fortsätta segla genom den svarta oceanen i många miljoner år - långt efter det att mänskligheten försvunnit från jorden och blivit ett minne blott. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.