Kan Norge krana på med oljan? Dessutom pratar vi om att bli självförsörjande genom stadsodling, och doftens betydelse för kärlek och otrohet. Programledare: Louise Epstein. Bisittare: Thomas Nordegren.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Kan Norge öka sin produktion av olja?

På EU-toppmötet idag dit även USA:s president Joe Biden är inbjuden kommer ledarna diskutera om fler sanktioner mot Ryssland ska införas. Är det kanske dags att stoppa importen av rysk olja och gas?

Idag ställer vi frågan om Norge temporärt skulle kunna öka landets produktion av just olja och gas för att minska beroendet av Ryssland? Med oss finns Sveriges Radios Norge-korrespondent Carina Holmberg.

Kan vi bli mer självförsörjande genom stadsodling?

Som en konsekvens av kriget i Ukraina väntas matpriserna stiga och frågan är om det finns en poäng med att odla upp mer mark i städerna? Det ska vi prata om idag tillsammans med bröderna Max och William Whitman, forskare vid SLU och Uppsala universitet.

Påverkar lukt sexlivet?

Och så handlar det om luktsinnets betydelse för kärlekslivet. Vi har bjudit in Anna Blomkvist, nybliven doktor i psykologi som vet mer om det här.

Programledare: Louise EpsteinBisittare: Thomas NordegrenProducent: Jennie Sjöström

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.