Idag om schemalagt sex och om statistik kan förutspå utfallet i Belarus. Dessutom diskuterar vi om ordet "trygg" som allt oftare används av våra politiker. Känner vi trygghet då eller det motsatta?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I vilka sammanhang kan schemalagt sex vara lösningen på ett mer frekvent sexliv? Vad händer om en i paret verkligen inte har lust när det står sex på schemat? Om inte detta funkar, vad gör man annars för att få ett bättre sexliv? Vi gästas av sexologen och psykologen Tanja Suhinina för att berätta mer.

På sistone har ordet "trygg" förekommit allt mer frekvent i uttalanden i media, menar Louise. Framförallt när det gäller åtgärder och beslut från ministrar under pågående pandemi. Borde man verkligen vara lugn när man hör det ordet? Eller kan man känna det motsatta?

Protesterna i Belarus är inne i sin tredje vecka. Kommer president Lukasjenko sitta kvar på posten eller kommer demonstranternas krav på demokrati bli verklighet? Det finns statsvetenskaplig forskning som undersökt vilka faktorer som brukar vara vanliga när ett land blir en demokrati. Passar dessa in på Belarus? Hur ser egentligen statistiken ut? Tidigare Rysslandkorrespondenten Fredrik Wadström och Carl Henrik Knutsen, professor i stadsvetenskap vid Olso universitet medverkar.

Dessutom om likheterna mellan hundar och krukväxter och Sveriges relation till Norge idag.

Thomas pelargon finns nu ute att buda på. Pengarna går oavkortat till Radiohjälpen.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Research: Julius Bäckman

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.