I detta avsnitt gräver vi lite djupare kring begränsningarna i utredningen och de eventuella ytterligare begränsningar som Socialminister Jakob Forssmed funderar på att lägga till, 15% alkoholhaltsgräns och krav på egen odling av spannmål. Varför har de olika begränsningarna uppkommit och vilka konsekvenser får det för ett gårdsdestilleri?
Angela besöker Jonas Larsson på Tevsjö Destilleri på deras gård utanför Järvsö i Hälsingland. Han och hans fru Anna driver kvarn och destilleri på gården som Annas släkt har drivit verksamhet på i flera hundra år. Det är ett framtidshopp för bygden som trots egen kvarn och hantverk in i minsta detalj, ställs utanför en gårdsförsäljning som förslagen ser ut nu.
Först ut träffar Magnus Sara Sundqvist, generalsekreterare på SPAA (Svenska Producenter Av Alkohol) som förklarar förutsättningarna för branschen och utredningens turer i ett lite bredare perspektiv.
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Mangela. Innehållet i podden är skapat av Mangela och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.