Med över 16 år som målvakt på elitnivå i Sverige inklusive en kortare sväng i Bostons organisation och en säsong i Tyskland så kan man säga att han hade med sig en välfylld hockeybag av erfarenheter och insikter när han valde en ny väg i hockeyns värld. Och Jocke Persson valde att ge sig in på en väldigt spännande väg efter att han avslutat sin spelarkarriär 2004. 

Bara ordet Agent klingar spänning, hemligheter, smartness och tuffa tag. På den tiden var det några få seriösa drivna personer och några andra, lite mindre seriösa aktörer, som utgjorde agentbranschen i Sverige. Men branschen har exploderat; idag är agenterna många och det är minst sagt en djungel för utomstående. Kanske även för dom själva. ”Djungelns lag” är nog ändå en ganska bra beskrivning i många situationer. 

Jag hade den stora glädjen att få vara coach i Hammarby under ett antal säsonger strax efter millenniumskiftet, ett Hammarby som då spelade i Allsvenskan och jagade en plats i Elitserien. Målvakt och en av de givna och naturliga ledarna i gruppen var Jocke. 

Vi pratar om vad det innebär att vara agent. 

Vad en agent gör.

Hur scenen för unga kommande elitspelare ser ut idag. 

Vilka förväntningar och krav som finns och kommer att finnas på spelare som är på väg upp till elitnivå. 

Vi pratar om businessen, vad som händer bakom kulisserna på NHL-nivån, om förhandlingar och arbitration. 

Vi pratar om försvarsmekanismen Bortträngning, pingis och mycket annat. 

Enjoy

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Daniel Broberg. Innehållet i podden är skapat av Daniel Broberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.