Vid många tillfällen under de senaste åren har namnet på det här avsnittets gäst dykt upp i diverse hockeydiskussioner jag haft med olika hockeymänniskor. Kommentarer som

”En väldigt bra och intressant ledare”

”En grym person”

”Väldigt analytisk”

har gjort mig väldigt nyfiken på honom. 

Därför var det extra roligt och spännande när Jeff Jakobs hörde av sig till mig och ville komma och lyssna på min föreläsning om Skills utveckling. Från första sekund blev jag smittat av hans nyfikenhet, kunskap och synsätt på hockeyn idag och in i framtiden. 

Jag har själv varit tränare i 35 år på i stort sett alla nivåer i svensk hockey. Under åtta år var jag exempelvis coach på allsvensk nivå. Det är idag väldigt länge sedan och oerhört mycket har hänt inom elithockeyn på alla sätt. Spelet är förändrat. Coachernas arbetsmetoder, stabernas utseende, verktygen; allt detta har radikalt förändrats och blivit väldigt mycket proffsigare. Även om jag försöker hålla mig uppdaterad så är jag ödmjukt medveten om att det är mycket jag inte har en aning om i dagens elithockey.

Hur arbetar en SHL-coach 2024 med den kollektiva och individuella utvecklingen? 

Hur ser analyserna ut? 

Vilka verktyg används idag? 

Åt vilket håll är hockeyns utveckling på väg? 

Vad behöver unga spelare och deras föräldrar förstå om elitnivån? 

Vad saknas för att Linköping fullt ut ska kunna utmana dom stora drakarna i SHL över tid?

Enjoy

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Daniel Broberg. Innehållet i podden är skapat av Daniel Broberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.