Har du också hört om den gröna omställningen i norr? Hur den inte bara ska rädda klimatet utan också Norrland. Men hur grön är den?

Är det bara ännu en omgång kolonialisering av Norrland? Och hur gynnas de som bor här av batterifabriker, gruvor och vindkraftverk?

Vilket pris betalar vi för att få en mer klimatvänlig industri?

För att få svar på de här frågorna har Sofia bjudit in Kristina Sehlin MacNeil som är docent i samiska studier vid Umeå Universitet. 

Vad vet vi? är ett försök att närma sig aktuella ämnen från ett forskarperspektiv. Dagens debatt är full av åsikter och löst tyckande, men Sofia vill med den här podden söka fakta istället, och vänder sig till dem som vet vad de pratar om - nämligen experterna.

Vad vet vi? är en podcast från Västerbottens-Kuriren. Programledare är Sofia Mirjamsdotter. Producent är John Andersson. Ansvarig utgivare är Jessica Wennberg. Musiken är gjord av Magnus Bergman.

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Västerbottens-Kuriren. Innehållet i podden är skapat av Västerbottens-Kuriren och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.