Öka din kreativitet och bli en bättre författare med enneagrammet!

I säsongens sista avsnitt blir vi lite extra nördiga - och inte bara när det kommer till enneagrammet utan även hur dess koppling till kreativitet och fiktivt skrivande. Som gäst har vi med skrivcoachen Lina Ingemarsdotter, som nyligen släppt boken “Enneagrammet för författare”. Hon bjuder på en massa bra skrivtips - men även för kreativitet överlag.

Säsongens längsta “Veckans spaning” (från minut 34) då vi tillsammans med Lina går igenom strategi för strategi och lyfter fram tydliga exempel från populärkulturen, samt diskuterar de utmaningar som finns för varje strategi när man ska skapa trovärdiga karaktärer och hur man kan nyansera stereotyper.

Som en extra treat återkopplar Zandra till den cliffhanger hon lämnade lyssnarna med tidigare i höstas, och outar vilken strategi hon efter lite soulsearching landat i att Ove i Solsidan nog är… 🙈

Saker vi tar upp i podden:

- NaNoWriMo - “National Novel Writing Month”, ett globalt projekt som återkommer varje år i november, för att främja kreativt skrivande.

- Boken ”The Artist Way” - Julia Cameron (svensk titel “Lev kreativt”). Ett tolvstegsprogram för att öka kreativiteten. En riktig klassiker vars program med fördel görs i grupp, live eller digitalt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian Svahn & Zandra Erikshed. Innehållet i podden är skapat av Christian Svahn & Zandra Erikshed och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.