I vårt sjätte avsnitt diskuterar vi den man som Proust förväxlade med Skaparen, den Virginia Woolf ansåg vara den störste författaren av dem alla, samt det verk som mannen inte är mest känd för. Joakim diskuterar mannens liv och leverne (anarki, sexdagböcker som lektyr på bröllopsnatten, samt tyngre saker såsom vegetarianism), Sebastian redogör för de 15 stegen i rysk socialhierarki och båda fullkomligen älskar denna dödsångest till litteratur.

Verket som diskuteras är givetvis Lev Tolstojs "Ivan Iljitjs död". Vad är det egentligen att leva ett gott och moraliskt rätt liv? Att klättra på den sociala stegen och efterlikna adelsklassen? Att inte fundera över livets mening? Att bejaka den dödsångest som väntar oss alla. 

Dessutom: Kufarnas kuf, att döpa sina barn efter sig själv, att läsa Schopenhauer och radikaliseras och att nobba Nobel.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sebastian Ingemarsson och Joakim Saxin. Innehållet i podden är skapat av Sebastian Ingemarsson och Joakim Saxin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.