Den 28 september 1994 vaknade Sverige till en av modern tids största katastrofer. Passagerarfartyget M/S Estonia förliste på sin resa från Estland till Sverige. 852 passagerare och besättningsmän omkom, endast 137 överlevde. Tänd dig att du var en av dem som var där.

Baserat på vittnesuppgifter och fakta placerar vid dig mitt i händelsernas centrum. Observera att vi bundit samman historian på ett fiktivt sätt.

Om det var du med Erik Myrlund

Manus: Josefine Molén

Ljudläggning: Kristoffer Folin

Gillar du "Om det var du"? Du vet väl att du kan lyssna, helt gratis, på samtliga avsnitt från säsongen redan nu inne på Podplay.se.

Följ oss även på instagram: Omdetvardu

Där kan du tycka till om avsnitten, berätta om eventuella egna upplevelser och även tipsa oss om händelser du skulle vilja att vi gjorde ett avsnitt om.

"Om det var du" är en podd med Erik Myrlund

Manus: Erik Myrlund och Josefine Molén

Ljudläggning: Kristoffer Folin

Om det var du är en av Erik Myrlund och Josefine Molén. Det här är en podd som placerar lyssnaren i händelsernas centrum. Berättelserna bygger på verkliga händelser och vittnesmål men är även delvis fiktiv för att bygga samman de olika berättelser och historier som berättar om de fasansfulla öden som mött våra medmänniskor.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Podplay. Innehållet i podden är skapat av Podplay och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.