Varför är vi fortfarande så intresserade av andra världskriget? Vad vet man egentligen i Sverige om de norska judarnas öde? Hur klarar man av att skriva om ondska nära knuten till egen familj? Att skriva om barn som far illa måste vara det svåraste som finns, varför gör man det i alla fall?


Författarna Simon Stranger (NO) och Jessica Bab Bonde (SE) möts i ett samtal lett av Voksenåsens programchef Anna Florén. Böcker som diskuteras är framförallt Strangers Minns deras namn, podcastserien Flukten och Bondes Vi kommer snart hem igen.


Bokbäck är Voksenåsens litteraturserie.

Voksenåsen är Norges nationlagåva till Sverige som tack för hjälpen under andra världskriget. Voksenåsen är idag ett svensk-norskt samarbetscenter inom samhällsliv, språk och kultur samt ett hotell med restaurant. Voksenåsen ligger på toppen av Holmenkollen i Oslo och ägs av den svenska staten genom Kulturdepartementet.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Voksenåsen. Innehållet i podden är skapat av Voksenåsen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.