I detta avsnitt pratar vi om astma och allergi och riktar oss till föräldrar som vill veta mer om vad vi vet om astma och allergi idag. Sjukdomsbilden är ovanlig men när den drabbar ett litet barn kan den vara otäck och föräldrar till barn som drabbas behöver lära sig känna igen symtomen.

Hör råd från våra experter Anna Undeman Asarnoj; Barnläkare, barnallergolog, med.dr. Studierektor ST pediatrik vid Karolinska Institutet, Catarina Almqvist Malmros; Professor vid Karolinska Institutet, överläkare i pediatrik och barnallergolog vid Astrid Lindgrens barnsjukhus samt Jon Konradsen; Sektionschef Barnallergi och Lungmedicin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Vi pratar pågående forskningsstudier och ger tips om hur man själv kan agera när barn får dessa symtom. Vi får även möta en förälder som har ett barn med förkylningsastma.

Det är otroligt viktigt med stöd till barnforskningen som möjliggör forskning på barn.

Kom ihåg, barn är inte små vuxna utan specifik forskning behövs. Vi önskar er en inspirerande och lärorik lyssning.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Barnforskningen. Innehållet i podden är skapat av Barnforskningen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.