Hjälten Albin Hjelm - stolt Svensk Mästare 2021

Söndagen 13 juni 2021 spelades en dramatisk final i Lag-SM i Badmintonligan mellan Fyrisfjädern och IFK Umeå. I detta avsnitt av Badmintonsnack möter vi en av spelarna som med en mycket vass kniv på strupen lyckades vända sin match och därmed vända matchen till Fyrisfjäderns fördel.

Detta är ingen Fyrisfjädern podd - denna podd är till för de som gillar badminton.  Dock står det klart att Fyrisfjädern bärgade hem SM bucklan för 17e gången sedan år 2000.   

Vem är Albin? Hur klarar man pressen i ett knivigt läge? Vad tänker man på då det är sista avgörande bollarna?

Målet att återta tronen på Herrsingel 1 i ligan - vad är planen? Är Badmintonligan en bra liga för svensk badminton? 

Albin tränar till vardags på Svenska Badmintonförbundets nationella träningscenter Eurocenter i Uppsala. Många pass i veckan träning blir det trots det jobbar Albin extra för att få vardagen att gå ihop. Hur ser framtidsplanerna ut för en av Sveriges bästa herrsingelspelare?

Badmintonsnack tar lite sommar paus men vi lovar att vi återkommer med mer intressanta poddar.

Det händer mycket på Eurocenter till hösten och vi hoppas få möjligheten att intervjua några av de som kommer till Uppsala i höst, samt att vi behöver ta en podd om räknesättet i badminton. Frågan om ändrat räknesätt från 21 i tre set till 11 i fem set. Detta har varit uppe för omröstning två gånger i BWF. Båda gångerna nedröstat. 

 

Trevlig sommar till alla önskar vi från Badmintonsnack

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör badmintonsnack. Innehållet i podden är skapat av badmintonsnack och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.