I avsnitt 3 möter vi Staffan Hammers, en av Sveriges mest erfarna Meditationslärare, som var med och startade Vipassanagruppen på 70-talet, där han själv lett meditationer och retreat sedan 90-talet. Staffan berättar om livet som munk i 11 år på Sri Lanka och hur den vanliga vardagen efter munklivet varit minst lika viktig i hans andliga resa. Vad är närvaro och hur börjar man meditera? Varför är vänlighet så viktigt i arbetslivet? Är det fint att vara andlig? Och, kan Staffan gå på vatten? Det får du veta i detta avsnitt.

Monkey Spirit med Anna-Karin Wiknertz och Marie Androv - om andlighet i vardagen, att vara självklar och finna glädje i allt som är mänskligt. Podden bjuder på samtal om andlighet ur olika perspektiv. Allt från mat, relationer, sport, dans, kärlek, naturen, jobb, yoga och mindfulness.

Vi är inga experter som sitter inne med alla svaren. Men vi är nyfikna och brinner för att lära oss mera. Vi vill upptäcka andlighet tillsammans med våra lyssnare, kända och okända gäster.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Monkey Spirit. Innehållet i podden är skapat av Monkey Spirit och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.