I premiären av Far och Dotter möter vi fotografen Louise Nessim som hela sitt liv grubblat över relationen far och dotter. Vi träffar också Hilda och Ola Lancing - guldsmeder, dotter och far.

I mitten av 80-talet började fotografen Louise Nessim ta porträtt på pappor med sina små döttrar. Barnen var då små, men är idag vuxna. Hösten 2019 ställde Louise ut de gamla fotografierna på Galleri 21 i Malmö, tillsammans med nytagna bilder på samma par. Under alla år med det här arbetet, vad tycker hon är speciellt med relationen mellan far och dotter och vad är det för sår hon försöker läka?

Och så träffar vi guldsmederna Ola och Hilda Lancing i Simrishamn på Österlen. Hilda började som lärling hos sin pappa när hon var 19 år gammal, och idag har de jobbat ihop i drygt tio år. Hur är det egentligen att jobba med sin pappa?

Far och Dotter är programmet som undersöker relationen mellan far och dotter. Programledare är Alba Mogensen och producent Lars Mogensen. Även själva dotter och far.

Programmets signatur: Rising Falls med Cactai Road.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.