Andreas Almgren gjorde äntligen det som ingen svensk herre har gjort på 46 år, han slog svenskt rekord på 5000m. Vid Diamond League-tävlingen i Bryssel den 2/9/22 korsade Andreas mållinjen på 13.01.70, knappa 16 sekunder under Anders Gärderuds tidigare rekord på distansen. I veckans avsnitt berättar Andreas om tiden innan rekordet, träningen, kontinuiteten, precisionen på trösklarna. Och tar oss sedan steg för steg igenom vad som kan vara en av de största konditionsprestationerna någonsin. 
 
Manne har också varit i Helsingborg för att vara del i festligheterna kring Helsingborg Marathon. En snabb intervju med vinnaren "en kille" Jesper Lundberg bjuds det på. 
 
Slutligen, Sarah Sjöström, en av våra största idrottare någonsin är med och berättar om sitt ambassadörskap för Vitamin Well och Barncancerfondens arrangemang Run of Hope https://www.barncancerfonden.se/event/run-of-hope/. Dessutom får vi en inblick i hur Sarah använt sig av löpningen och hur man tar sig igenom en monoton simregim.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Jesus och Manne. Innehållet i podden är skapat av Jesus och Manne och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.