Hur fungerar det med maten ombord för crewn? Är jobbet som kock det tuffaste jobbet ombord? Vad äter gästerna ombord? Äntligen har vi en kock med i podden, och det är ingen mindre än vår YS-deltagare Alexander Dolkow! Alexander gick introduktionskursen med oss online sommaren 2022, och därefter började resan mot det första jobbet. Efter några intervjuer, en trial och ett temp-jobb lyckades han till slut kamma hem ett permanent jobb som sous chef på en 63 meter lång charteryacht inför Karibien-säsongen. I detta avsnitt berättar Alexander om hur han lyckades få ett visum till USA utan bevis på anställning, om omställningen att gå från restaurangkök till båt-kök (galley), och varför han tycker jobbet som kock på yachts är bättre än jobbet som kock på en restaurang. Han svarar också på alla era frågor om maten för crew, eftersom detta är hans största ansvarsområde ombord. Smaklig måltid, och trevlig lyssning!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Yachting Sweden. Innehållet i podden är skapat av Yachting Sweden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.