Skogsträdgård, permakultur och entreprenörskap
Avsnitt

Skogsträdgård, permakultur och entreprenörskap

Annevie Sjöberg och Philipp Weiss har tillsammans skrivit böckerna; Fleråriga grönsaker: upptäck,odla, njut och Skogsträdgården: odla ätbart överallt, som blev årets trädgårdsbok 2018.


Författarna har mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodling och håller populära kurser i ämnet. Utöver detta har de många egna engagemang inom ekologi, biologisk mångfald och enkel livsstil.


Samtalet kom att handla om böckerna, permakultur, och hur man kan skapa det liv man vill leva och på ett hållbart sätt,få det att gå ihop med engagemang och hållbart entreprenörskap.Mer om Philipp och Annevi;


Philipp Weiss är utbildad civilingenjör och diplomerad permakulturdesigner. Han bor med sin familj i Stjärnsund i södra Dalarna där han började anlägga sin första egna skogsträdgård år 2007. Idag täcker odlingarna nästan 1,5 hektar och omfattar över 300 arter av träd, buskar och örter. Den stora inspirationskällan för hans odlingar är barndomens ätliga landskap i södra Tyskland. Sina odlingserfarenheter dokumenterar han på Skogsträdgårdsbloggen och håller i regelbundna kurser och föredrag inom permakultur och odling av fleråriga nyttoväxter. Tillsammans med sin familj driver han Puttmyra skogsträdgård med tillhörande plantskola för skogsträdgårdsväxter.


Annevi Sjöberg är utbildad miljövetare och miljöingenjör med ett brinnande hjärta för biologisk mångfald och alla former av bär och fleråriga grönsaker. Annevi bor med sin familj i Stjärnsund i södra Dalarna där hon är engagerad i skapandet av den offentliga skogsträdgården Mångfaldsträdgården på cirka 2700 kvm. Hon håller också på att förverkliga drömmen om ett annat skogsträdgårdsinspirerat odlingssystem i närområdet. Annevi undervisar i permakultur, håller kurser samt föredrag om odling av fleråriga grönsaker och skogsträdgårdsodling samt är projektledare för Plockhugget – ett initiativ för hållbart skogsbruk.


Mer om skogsträdgårdsodling: Skogsträdgårdsbloggen

kontakt;Annevi Sjöberg, [email protected]

Philipp Weiss, [email protected]


------------------------------------------

Poddproduktion: Emma Tukia och Daniel Tukia

Text och Musik: Hamsterhjulet av Emma Tukia

-------------------------

Följ oss!

------------------------

Facebook: www.facebook.com/inspiratorerna.podd

Instagram: Inspiratorera.podd

Mail: [email protected]

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Emma Tukia. Innehållet i podden är skapat av Emma Tukia och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.