I avsnitt 4 får vi besök av högstadieläraren i matematik Torben Lundén. Han arbetar på Bäckahagens Skola i Stockholm och är en av de första i Sverige som implementerat det som idag benämns som Aktiva klassrum. Vi och vi får ta del av hans metoder, tips och tricks! Torben har på kort tid lyft undervisningen till fantastiska höjder genom synligt lärande, whiteboardväggar i hela klassrummet och en tydlighet i klassrummet. Ett riktigt bra och inspirerande avsnitt för dig som vill att elever ska känna sig trygga i klassrummet, lära sig mer och använda tiden på bästa sätt.

Motuspodden - Det rör sig om inlärning i skolan" är en ny podd ämnad för att lyfta utmaningar och goda exempel som får våra skolor och elever att vara mer fysiskt aktiva under skoltid. Vi presenterar forskare, lärare, politiker och idésprutor för att dela med oss av allt som kan hjälpa skolor att minska den massiva procent stillasittande i undervisning vi har idag (70-90%).

Endast 3 av 10 barn når WHO rekommendation för 60 min daglig fysisk aktivitet.

Podden görs av:

- Martin Lossman - Fd Idrottslärare och elitfotbollsspelare i Djurgården. Just nu aktiv med utbildningar och konvent inom aktiva klassrum.

- Moris Lahdo - Driver Activio som arbetar med över 800 hälsoklubbar och fler än 200 skolor och deras pulshöjande rörelseaktiviteter.

- Linus Lundberg - Driver Active Quiz, en Innovationsvinnande plattform där lärare kan skapa aktiva lektioner kombinerat med kunskap.

Tillsammans med 100-tals skolor och många kommuner bedriver vi ett hälsoarbete för att bryta stillasittandet samt hjälpa barn och ungdomar till mer rörelse i skolan.

Podd-grundarna har i sitt Skandinaviska nätverk tusentals lärare och pedagoger.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Trilo Interactive AB. Innehållet i podden är skapat av Trilo Interactive AB och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.