Bota mig!

Kan silvervatten bota allt från huvudvärk till cancer? Programledaren Simon Magnusson undrar om kolloidalt silver är den hälsokur det påstås vara.

I avsnittet hör du företagarna Anders Sultan och Michael Zazzio, Ion Silver, Ulrike Frank, utredare Kemikalieinspektionen, Hanna Karlsson, forskare vid institutet för miljömedicin vid Karolinska Institutet, Annvi Gardberg, journalist. Programledare Simon Magnusson

RÄTTELSE: I en tidigare version av avsnittet sa vi att Ion Silver säljer en produkt som inte får säljas, men det är inte fastställt. Om produkten innehåller det som Anders Sultan säger i programmet att den innehåller, är Kemikalieinspektionens tolkning att det sannolikt klassas som en nanoprodukt och därmed inte får säljas som desinfektionsmedel för dricksvatten. Men för att få ett klart besked om huruvida det är så behöver ett tillsynsärende startas och halten av nanosilver måste mätas.

Bota mig! Botamig@sverigesradio.se

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.

Populärt på poddtoppen just nu