En grå klump med några miljoner år (ovan)på nacken mot teknologi som bara hängt med oss i nåt decennium.

En match som borde vara enkel för en så erfaren och perfekt utvecklad apparat som vår hjärna, men som visat sig bli en riktigt tuff kamp på många plan.

I veckans avsnitt har vi äntligen fått sitta ner med en hjärnforskare, för att få ställa frågor och prata om det där som vi alla nog känner av mer eller mindre - klarar vi verkligen av de snabba flöden och mängden väldesignad stimuli som finns idag?

Hur tacklar hjärnan att på kort tid behöva hantera så mycket mer än den är utvecklad för? Sätter det spår rent fysiskt att multitaska? Varför mår vi dåligt av sociala medier? Och det här med barn och skärmar, vad händer egentligen och vilka effekter kan det ge?

Sissela Nutley har disputerat inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon guidar oss vänligt och faktabaserat genom flödet av forskning och nyheter kring hur vår uråldriga hjärna egentligen mår av plingar, notiser och ständig uppkoppling.

Så, stäng av notiserna, radera alla appar utom poddappen och lyssna i hängmattan för några goda råd inför sommaren - och resten av livet!

Är du nyfiken på Sisselas bok? Läs mer om den och klicka hem den här: https://www.nok.se/titlar/akademisk-psykologi/distraherad/#

--------------

I SAMARBETE MED WOOLPOWER

Vi är ruskigt glada över att presentera vår samarbetspartner, det varma Östersundsföretaget Woolpower. Hållbart, varmt och alltigenom svensktillverkat. Kolla in deras fina filosofi och värmande plagg på www.woolpower.se

--------------

DISKUTERA MED OSS! Gå med i vår facebookgrupp -> www.facebook.com/groups/bortomekorrhjulet

Musik: The search within, Sven Karlsson / www.epidemicsound.com / @sven-karlsson-1

Kattas blogg: www.bucketlife.se

--------------

Följ oss!

--------------

www.instagram.com/bortomekorrhjulet

www.facebook.com/bortomekorrhjulet

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör PoweredBy: Media. Innehållet i podden är skapat av PoweredBy: Media och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.