Att springa på fjället är ju att missa hela grejen. Det är en ständig hets på snabba tider och maximalt antal kilometer. En tävlingsanda som är så långt ifrån vandringens essens det går att komma. Eller?

Inte enligt Amanda Matti, fjällöparen som har en helt annan inställning. För henne handlar löpningen om att njuta av naturen och omgivningarna, hitta energi och en stunds mental vila när livet snurrar för fort och om att fånga den där speciella frihetskänslan.

Hon guidar oss i fjällöpningens värld och ger oss handfasta tips på skor, kläder och utrustning. Dessutom pratar vi om fallgropar och fjällsäkerhet, fjällträning i storstaden, alternativ träning och de bästa platserna att börja fjällöpa på. För att inte tala om vikten av att verkligen känna de du ska ut och springa med - så att du kan säga stopp innan det är för sent.

Så på med löparskorna och häng med ut på fjället!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Vandringspodden. Innehållet i podden är skapat av Vandringspodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.