Vissa saker är jobbigare att prata om än andra. Sexuella övergrepp är ämnet många verkar undvika men som tyvärr är väldigt vanligt förekommande. Vi träffade Lena Morin Nilsén som är grundare av organisationen nxtME.

Hon arbetar aktivt som generalsekreterare på organisationen och med sina egna erfarenheter har hon skapat ett nätverk med stödpersoner som finns där för de som drabbas. Toxiska personer sätter sina egna behov först och tar inte hänsyn till sina offer. Att de skadar någon för livet är på något sätt inte deras problem. De skuldbelägger offren eller skyller på omständigheter, allt för att inte behöva bära skulden själva. Endel av oss som växer upp med en övergreppshistorik tenderar att möta en till förövare senare i livet oxå. Självbilden trasas sönder som barn och det kan vara svårt att se sitt egenvärde och säga nej. Det gör dig till en perfekt måltavla och som ni även kan läsa i "Psykopatens Handbok" använde Marias förövare just hennes övergrepp i barndomen som ett vapen mot hennes familj och som ett sätt att komma in i hennes liv.

Länk till nxtMe : https://www.nxtme.se/

CHATTA VIA

nxtme.chatt.unizonjourer.se

Tis & Tors 18:00-19:30

TELEFONNUMMER

010-330 30 22

Mån - Tors 9:00-16:00

Samt tisdag och torsdag 19:30-21:00

E-POST

[email protected]

Instagram

https://www.instagram.com/nxtmeorg/

Tack Lena för ett viktigt och otroligt givande samtal!

Psykopatens Handbok

https://www.akademibokhandeln.se/bok/psykopatens-handbok-mitt-liv-med-en-psykopat/9789178359059/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Psykopatpodden. Innehållet i podden är skapat av Psykopatpodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.