När vi är ute på fältet och arbetar med jämställdhetsfrågor och manlighetsnormer så stöter vi ofta på argument som grundar sig i naturen. I andra sammanhang så vill vi frånkoppla människan från naturen, men när vi pratar om jämställdhet så får vi ofta höra motargument som handlar om hur lejonen på savannen gör.

Eftersom inte är biologer och arbetar med sociala frågor och normer (som faktiskt går att påverka) så är det svårt för oss att besvara dessa frågor. Vi hamnar i skottelden i kriget mellan biologin och feminismen, men nu ska vi gå till botten med det här, hur stor del av våra beteenden är kodat av naturen och hur stor del är socialt inlärda mönster och hur ser samspelet däremellan ut?

I detta program kommer programledare Shahab Ahmadian och hans kollega och gäst i programmet Nathan Hamelberg att träffa en som kan besvara dessa frågor, biologen och vetenskapsskribenten Henrik Brändén gästar i studion och svarar på frågor som vi har samlat på oss genom åren när vi arbetat med manlighetsnormer.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör MÄN. Innehållet i podden är skapat av MÄN och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.