Avsnitt 9 Cykling för vunna i Gårdsten, Cykelhistoria och cykelvänliga arbetsplatser
Avsnitt

Avsnitt 9 Cykling för vunna i Gårdsten, Cykelhistoria och cykelvänliga arbetsplatser

I det nionde avsnittet av Cykelfrämjandets podcast Encyklopedin har Jöran Fagerlund besökt SKF i Göteborg och en cykelkurs för vuxna i Gårdsten.

Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren träffade historiken Marin Emanuel på den nationella cykelkonferensen i Jönköping.

På SKF i Göteborg har man nyligen beslutat sig för att bli en cykelvänlig arbetsplats. På huvudkontoret i Gamlestaden i Göteborg träffar jag Peter Elmfeldt som är HR direktör och direktör för gruppens globala HR-organisation. Niklas Blomquist som cyklar till jobbet varje dag och är medlem i Cykelfrämjandet.

I miljonprogramsområden Gårdsten med runt 8000 invånare pågår febril cykelaktivitet på torsdagkvällar. Det är Fabienne Roux och Jacob Lewis som håller i cykelkurser för vuxna.

En av alla deltagare som har tagit sig från Hammarkullen till Gårdsten denna rätt blåsiga torsdagkväll är Azraa Hasan. Hon kommer från Irak och deltar nu för andra gången i en cykelkurs i Gårdsten.

En annan Hammarkullebo är Nacimo Hasan som kom till Sverige 2015. Hon har precis fyllt 18 år och går på Angeredsgymnasiet. För ett år sedan var Nasima med på cykelkursen i Gårdsten.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Encyklopedin. Innehållet i podden är skapat av Encyklopedin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.