Maria Rashidi fick frätande syra kastat i ansiktet på Stockholms gator år 1997. Ett attentat planerat in i minsta detalj av hennes ex-man. Attacken gav allvarliga skador på ansikte, syn och känsel, och har beskrivit som ett av de värsta hedersrelaterade attentatet mot kvinnor genom tiderna. Maria växte upp under regimens förtryck i Iran och gifte sig i tidig ålder. Kort efter äktenskapet började hennes man att misshandla henne, innan hon flydde till Sverige med sina tre döttrar. Kort därefter följde hennes ex man efter och helvetet fortsatte i Sverige. Idag är Maria kvinnorättsaktivist, samhällsdebattör och författare. Hon är grundare till organisationen Kvinnors Rätt och har i över 20 års tid varit aktiv i jämställdhetsfrågor och bedrivit en viktig kamp mot hedersrelaterat våld och förtryck. 

I dagens avsnitt får ni följa Marias resa från att ha växt upp under kvinnoförtryck i Iran, till att bli drogad och nästan bli bortrövad till Iran mot sin vilja, till modet som krävdes för att ansöka om skilsmässa, till ifrågasättandet av Svenska polisens arbete, och mycket mer! Varsågoda!

♥ Dina försäkringar vill sponsra dig, läs mer här: www.dina.se/lokala-bolag/dina-forsakringar-nord/sponsring.html?utm_source=Instagram&utm_medium=link&utm_campaign=nord_lyckopodden

Tack för att just du lyssnar! Prenumerera gärna på Lyckopodden, följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om du tycker det här var lika bra som jag.

♫ Lyssna på Lyckopodden:

♥ Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden

♥ Youtube: http://bitly.com/LpYoutube

♥ Instagram: https://instagram.com/lyckopodden

♥ Hemsida: https://lyckopodden.se

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Agnes Sjöström. Innehållet i podden är skapat av Agnes Sjöström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.