När de började dj:a ihop var det i en branch full av snubbar, men Rebecca & Fiona lät ingen bestämma vad de skulle göra och erövrade världen som bästisar och dj-duo. Men nu satsar de på livemusik.

Rebecca och Fiona hade båda musikintresset med sig när de år 2007 träffades på en fest och snabbt blev bästa vänner.  Vi hade så kul ihop från första stund och tänkte att om vi kan få göra nåt tillsammans så blir livet väldigt roligt. Rebecca jobbade på Cafe Opera då och vi tyckte deras dj:s var rätt dåliga och tänkte att det där kan vi typ göra själva. Så vi testade.2010 slog de igenom med singeln Luminary Ones och egen doku-serie på SVT där de såväl drack champagne som promotade socialism. Sedan dess har de turnerat världen över och uppträtt på några av världens största dansmusikfestivaler, där de headlinat tillsammans med namn som Tiesto och Steve Angello. Men under 2016 har Rebecca & Fiona återlanserats som popgrupp. Istället för att leverera dj-set bakom mixerbord står de nu på scenen med mickar i handen, uppbackade av full livesättning.  Det är en frigörelse! Och förstås otroligt kul att ha ett band. Tidigare har det ofta bara varit vi två och en turnéledare som åkt runt, nu är vi 8-10 pers! säger de.Men momentet med att pilla på mixern och lägga på skivor försvinner. Hur känns det?  Det momentet fanns typ inte om jag ska vara ärlig, man gör typ inget när man dj:ar. Eller jo man sätter ihop det i takt. Det är ju därför alla har sånadär awkward armar, för man vet inte vad man ska göra med dem.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.