Snacka om brott
Avsnitt

Barn och unga som begår brott - hur förebygger vi kriminalitet och stöttar unga i riskzon att lämna en kriminell livsstil?

Dela

Samverkan mellan till exempel skola, socialtjänst, polis, kommun är en viktig framgångsfaktor i arbetet med att förebygga att barn och unga begår brott. Samverkan är också en viktig nyckel för att identifiera och stötta unga som riskerar att hamna i kriminalitet och de som vill lämna en kriminell livsstil. I det här poddavsnittet pratar vi om hur olika typer av samverkan kan fungera, utifrån ett informationsmaterial som Brå varit med och tagit fram; Sociala insatsgrupper (SIG) samt Samverkan skola, socialtjänst, polis och fritid (SSPF). Mer information finns på www.bra.se/sig-sspf

Medverkande: Emma Ravald, verksamhetsutvecklare för Barn och unga, Polismyndigheten; Marcus Terfelt, samordnare för unga i riskzon, Nacka kommun samt Christina Söderberg, utredare, Brå.

Samtalsledare: Monica Landergård, pressekreterare, Brå.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Brottsförebyggande rådet. Innehållet i podden är skapat av Brottsförebyggande rådet och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.