Den här veckan gästas vi av Zandra, som efter sin förlossning drabbades av en förlossningspsykos. Det här är Zandras erfarenheter och hennes historia. Förlossningspsykoser kan såklart upplevas och ge sig uttryck på väldigt många olika sätt. Det är ett akut medicinskt tillstånd som man måste ta på allvar.

Året var 2017 och Zandra hade haft en väldigt bra graviditet, men direkt efter förlossningen fick Zandra starka känslor av att vara en dålig mamma. Hon kunde inte sova, var vaken flera dygn i sträck, blev otroligt paranoid och behövde tillslut söka hjälp. Läkarna satte in starka mediciner men ingenting tycktes fungera och tillslut tror Zandra att Gud pratar med henne. Han säger att hon behöver offras, och att hon behöver ta sin kille med sig. Om hon gör det, kommer alla andra få himmelen på jorden. Hon försöker döda sin kille, men allting avstyrs och tillslut somnar Zandra.

När hon vaknar får hon veta att hon drabbats av en förlossningspsykos och efter det följer vård och elchocker.

Återigen, det här är Zandras upplevelser. Om du är orolig för dig själv eller någon närstående är det viktigt att söka hjälp. <3

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg. Innehållet i podden är skapat av Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.