I veckans avsnitt möter vi en av våra främsta experter inom e-handelsreturer, Klas Hjort från Lunds Universitet. Han berättar om sin resa från halvmisslyckade försök att samordna storföretagens hemlighetsfulla returhantering till den digitala transformationen av returprocessen och handeln vi ser utvecklas idag.Vi pratar också om hur viktigt det är med bred samverkan för att skapa en hållbar e-handel, vikten av korta leveranstider för att undvika att kunden skickar tillbaka sin vara och hur fria returer kan vara en nackdel ur ett hållbarhetsperspektiv.Vilken effekt har digitaliseringen haft på returhantering? Hur man kan använda sig av artificiell intelligens för att minska antalet returer? På vilket sätt kan en bra returpolicy leda till ökad försäljning? Allt detta och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av Logistikpodden.

Höjdpunkter i veckans avsnitt:01:12 Hur en halvmisslyckad studie ledde till något riktigt bra06:52 Vikten av en stabil returpolicy18:39 När ska dagligvaruhandeln börja med prenumerationstjänster?28:03 Hållbarhet vs bekvämlighet33:42 Returtransporter får ofta onödigt mycket skit i media

Redigering, mix och master av https://littlecabincreatives.com

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Per Olof Arnäs och Nina Modig. Innehållet i podden är skapat av Per Olof Arnäs och Nina Modig och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.