Boken heter "Konsten att tänka klart" och gäst är författaren Christer Sturmark.

Även om vi människor har en unik kraft i vårt förnuft - att vi kan tänka, resonera och analysera - är det hemskt lätt att vi halkar snett i våra slutsatser. Vi kan snubbla på tankefel och vi kan tappa bort oss i resonemang som visar sig vara fel. Den här boken är tänkt som ett vaccin mot detta. Att stå bättre rustad mot felaktigheter och ohållbara resonemang och istället träna upp sin förmåga att tänka klart.

I programmet pratar vi bl.a. om vad det innebär att tänka klart. Vi pratar om varför ett vetenskapligt förhållningssätt behövs för att kunna tänka klart. Och vi reder ut begrepp som öppenhet, kritiskt tänkande och rationalitet. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.