Boken heter "Näring och hälsa" och gäst är Anna Stubbendorff, författare och forskare på Lunds Universitet.

Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens påverkan på folksjukdomar. En röd tråd i boken är hur vegetarisk och växtbaserad mat har blivit allt viktigare, både för vår hälsa och ur miljösynpunkt. I programmet pratar vi bl.a. om riktlinjer kring näring och hälsa. Vi pratar om hur svenskarnas matkonsumtion har förändrats de senaste decennierna. Och vi pratar om varför mat som är bättre för får hälsa också är bättre för miljön. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.