Boken heter "Vägen ut ur kriminalitet" och gäst är författaren Martin Lardén.

Att ta sig ur kriminalitet och den kriminella världen är långt ifrån enkelt. Men just detta är något Kriminalvården arbetar med kontinuerligt. En nyckel i det här arbetet är att mejsla fram en ny och alternativ väg framåt. En annan nyckel är att analysera och förstå individernas riskfaktorer och skyddsfaktorer. Skyddsfaktorer är bl.a. att ha en positiv skolanknytning, positiva umgängen och positiva fritidsaktiviteter. Riskfaktorer kan istället bl.a. vara avsaknad av studier, missbruk och beroende, avsaknad av meningsfull fritid och prokriminellt umgänge. För att skapa en ny väg framåt behöver man både bygga upp skyddsfaktorerna och förminska riskfaktorerna. I programmet pratar vi bl.a. om vad som gör att en person hamnar i kriminalitet. Vi pratar om vad som motiverar kriminella att stanna i kriminalitet. Och vi pratar om vad som är avgörande för att man ska ta sig ur den kriminella banan. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fredrik Hillerborg. Innehållet i podden är skapat av Fredrik Hillerborg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.