Om du lyssnar på podd- och radiodokumentärer har du förmodligen hört Sara Lundin och hennes verk – fulla av krypande ljudatmosfärer och alltid med oväntade detaljer och vändningar i intervjuerna. Sara har ett sound och ett sätt att berätta likt ingen annan. När hon dyker upp i DJ 50 Spänns studio pratar vi därför om musikläggningens ädla konst, om patchouli-rock från Danmark, om Phil Collins terapeutiska kvaliteter och hur det känns att fika med Clark Olofsson och åka i Mats Ronanders lyxiga bil. 

På grammofonen snurrar skandinavisk lyxpop, desperat partyblås och Lill Lindfors absolut bästa låt om att ligga på en luftmadrass i en kyrka och dricka vin. Men vad är egentligen grejen med att så många låtar handlar om att köpa grejer? Välkommen till ett smaskigt och stereofoniskt stycke DJ 50 Spänn.

/ Tommie Jönsson AKA DJ50:-

Referenser och länkar

Om du inte har lyssnat på Saras otroliga poddserie om Konstkuppen på Moderna Museet så hittar du den på Spotify. Efter den föreslår jag lyssning på Brevbäraren som försvann, Almstriden, Punkmordet och Branden på M/S Scandinavian Star.

Poddserien Eldfesten, som vi nämner i inledningen, hittar du här.

Dr. Phil, Starlee Kines podd om heartbreak, ballader och Phil Collins, är ett avsnitt från This American Life. Rekommenderas!

Skivlista

Frida – Something's Going On [LP, 1982]Låt: I Know There's Something Going On

Sanne Salomonsen – Sanne [LP, 1989]Låt: Kærligheden kalder

Zkiffz – Zkiffz [LP, 1980]Låt: Main Street

Lill Lindfors – Kom igen! [LP, 1973]Låt: Det ska jag köpa mej

Jo Rankowitz and his Party Band – Midnight in Moscow [LP]Låt: Kalinka

Lasse Dahlberg, Björn Isfält med flera – Trolltider [LP, 1979]Låt: Trolltider

Så här lyssnar och prenumererar du på DJ 50 Spänn:

Här är RSS-feeden för podcast-spelare: https://dj50spann.se/feed/podcast/.

Du kan också lyssna via Spotify, via Acast eller härifrån hemsidan.

DJ 50 Spänn finns på Instagram

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tommie Jönsson, DJ50:-. Innehållet i podden är skapat av Tommie Jönsson, DJ50:- och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.