I avsnitt 60 av podcasten Solen tar Patrik och Elias hjälp av kollegorna Ida Westin och Maja Bünger för att utröna storheten i årets Stockholm läser-bok Den högsta kasten. Carina Rydbergs bok från 1997 var en stor snackis när den kom, mycket på grund av att författaren i boken skrev avslöjande om vänner, fiender och romanser. Namngivna personer och för många då tydligt igenkännbara. När Solen nu 23 år senare diskuterar boken funderar de bland annat hur detta påverkar läsningen idag - och om? - och på vilket sätt? - och om det faktiskt nog är så att boken bara har blivit bättre idag. Nu ställer sig namnen och kändisarna inte lika mycket i vägen för läsningen och fram träder istället en stor roman om kärlek och längtan. Och om Stockholm.

Solen är en podcast om litteratur och bibliotek med bibliotekarierna Alice Thorburn, Elias Hillström och Patrik Schylström från Stadsbiblioteket i Stockholm. Som vanligt hittar du alla boktips samlade i en lista på www.biblioteket.se/boktips/bibliotekspodden-solen

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stockholms stadsbibliotek. Innehållet i podden är skapat av Stockholms stadsbibliotek och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.