God morgon kära krysskamrater! Äntligen samlas vi igen! Annika Jankell är redo vid rodret och tar med oss och Melodikrysset ut på nya äventyr. Denna höstdagsjämningslördag ska det stå vecka 38 på kryssplanen och det blir en härlig blandning musik och givetvis massor av kluriga kryssfrågor. Lycka till nu allihopa! Och så har vi en nyhet att avslöja - se nedan!

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Kom och kryssa med oss i Gävle och Östersund!

En kväll med Sveriges Radio – Melodikrysset i P4 med vänner…

Kom och möt några av Sveriges Radios största program, poddar och profiler under en underhållande och folkbildande helkväll. Melodikrysset spelar in/sänder veckans program och du kan vara med och lösa krysset på plats under ledning av Anna Charlotta Gunnarson och Annika Jankell. Dessutom träffar du dina lokala P4 profiler och populära poddar som Monarkerna i P4 med Titti Schultz (Gävle) och I hjärnan på Louise Epstein samt Sameradion. (Östersund)

Evenemangen arrangeras i samarbete med Riksteatern.

Biljetter En kväll med Sveriges Radio, Gävle 9 november.Värd P4 Gävleborg.

Biljetter En kväll med Sveriges Radio, Östersund 23 november.Värd P4 Jämtland

OBS! Tid och plats för Melodikrysset i Vara meddelas senare.

I familjeprogrammet Melodikrysset gäller det att vara musikdetektiv!

I Melodikrysset ställs olika frågor kring musik och artister. Fyll i kryssplanen för att vinna äran och de fina priserna som presenteras i programmet. Varje vecka står ett fluffigt badlakan och nio svartvitrutiga brickor med melodikryssmotiv på spel.

Var med och tävla om Melodikryssets priser

För att din lösning ska räknas måste du skicka in krysset antingen via Melodikryssets app, per post eller här på vår sajt enligt anvisningar. Senast onsdag vill vi ha ditt svar för att du ska komma med i dragningen.

Du har lika stor chans att vinna oavsett hur du skickar in din krysslösning. Vill du läsa mer om hur det går till kan du klicka dig vidare via länkarna här nedanför.

Skicka in din lösning med post till Melodikrysset

OBS! Du kan INTE mejla in ditt svar vare sig med länkar eller bilder. Då är du tyvärr inte med i dragningen.

Melodikrysset Sveriges Radio P4 109 12 Stockholm

[email protected]

Programledare för Melodikrysset är Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson som turas om och leder programmet varannan vecka.

Melodikrysset 38 – programmet görs av:

Programledare och krysskonstruktör: Annika Jankell

Tekniker: Matilda Eriksson

Teknisk producent: Ronnie Ritterland

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.