Han var under många år en del av det svenska landslaget i skidorientering som åkare, ett EM-guld och tre VM-silver har det blivit men nu växlar Martin Hammarberg roll för att istället bli den nye förbundskaptenen.

- Jag slutade efter Skid-O VM i Piteå min aktiva karriär så jag är ju ganska nära detta men det ser jag som en fördel i den nya rollen som förbundskapten, berättar Martin Hammarberg.

Till vintern väntar både EM i Bulgarien och VM i Finland i mars 2022 och detta är de två viktigaste tävlingarna den kommande vintern för de svenska åkarna.

Ett svenskt landslag som hade ett lyckat VM i vintras i Estland där man vann fem medaljer vilket ger Martin Hammarberg positiva känslor inför vintern.

- Det var ett lyckat VM i Estland där framförallt tjejerna men Lisa Larsen och Magdalena Olsson visade att de tillhör världens bästa skidorienterare, säger Martin Hammarberg.

Lyssnat till O-Ringenpodden #165 med Martin Hammarberg.

Frågor, synpunkter eller önskegäster; [email protected].

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör O-Ringen. Innehållet i podden är skapat av O-Ringen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.