Forskare, journalister och kulturskapare tystnar - hur kan vi tillsammans vända utvecklingen? Här kan du lyssna på en inspelning av seminariet där Kommittén för demokratins röstbärare lanseras – på en scen i Visby under Almedalsveckan 2024. 

Kommittén är ett partipolitiskt och religiöst obundet forum, som består av organisationer som företräder forskare, journalister och kulturskapare. Vi tror på att arbeta tillsammans för att ge yrkesgrupperna bättre förutsättningar att verka.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö inledningstalar på seminariet. Sedan hör vi ett panelsamtal som leds av Max Låke, verksamhetsledare Unga tankar om musik.

I panelen deltar Ulrika Hyllert, ordförande Journalistförbundet, Tora Holmberg, vicerektor Uppsala universitet samt företrädare för Sveriges universitets- och högskoleförbund SUHF, Katarina Renman Claesson, förbundsjurist Konstnärernas Riksorganisation och Karin Stenson, tf generalsekreterare Svenska Unescorådet.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Journalistförbundet. Innehållet i podden är skapat av Journalistförbundet och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.