Tony Samuelsson kommer med sin första roman på tio år. I boken följer vi en författare och hans uppdrag som spökskrivare till en berömd svensk bästsäljande författare som har fått en stroke.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Tony Samuelsson har gett ut mer än 15 böcker sedan debuten 1989, bland andra ”Gäst hos borgerligheten” och ”Arbetarklassens bästa partytrick”. Hans senaste bok hette ”Kafkapaviljongen” och nominerades till Sveriges Radios Romanpris. I hans nya roman, ”Kungen av Nostratien”, är året 2010 och huvudpersonen är en manlig yngre författare som kom ut med sin första roman för tio år sedan. Ett mindre förlag publicerade hans andra, men hans tredje har ingen velat ge ut. Han har tagit en paus från skrivandet, när han blir kallad till det stora förlaget. Ett hemligt uppdrag väntar, han erbjuds att spökskriva åt en berömd svensk kollega. En gigant i sextioårsålder som fått en stroke och ingen vet varför han lämnat hål i sin berättelse.I programmet hör vi honom berätta bland annat om sitt skrivande, om förebilden Ivar Lo Johansson, som är en bifigur i romanen, och varför en författare aldrig bör ge upp.

– Jag tillhör ju dem som anser att författandet är ett kall och man måste skriva det man måste göra. Oavsett hur lång tid det tar och oavsett motstånd. Man kan misslyckas men man kan också lyckas, säger Tony Samuelsson i Lundströms Bokradio.Skriv till oss! [email protected]Programledare: Marie LundströmProducent: Andreas Magnell Ljuddesign: Maria Askerfjord Sundeby

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.