Vårens tjockaste roman är här. Vikarien heter den och är skriven av David Norlin. Under 928 sidor följer vi Anna, i trettioårsåldern och lärarvikarie men kanske också på något vis vikarie i sitt eget ordinarie liv?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I veckans Lundströms Bokradio samtalar vi med författaren och psykologen David Norlin (född 1978). Han hans första roman hette ”Dagar utan ljus, nätter utan mörker” och kom 2016. I den nya romanen Vikarien återfinns en huvudperson som heter Anna. Vi följer henne under två års tid genom 928 sidor. Alla hon känner har tagit avgörande steg in i ett annat slags tillvaro och lagt grunden för ett framtida liv. Anna söker arbete som lärarvikarie när vi kommer in i hennes liv. I programmet hör vi David Norlin bland annat berätta om vad som fick honom att börja skriva romanen om Anna, om kärlek, separation, svartsjuka – och om att hitta sin plats i tillvaron.– Jag ville skriva om känslan av ha ett hem, en plats där man är omöjlig att byta ut och där personerna omkring en är omöjliga att byta ut, en sorts absolut samhörighet, säger David Norlin i Lundströms Bokradio.Skriv till oss! bokradio@sverigesradio.seSkriv till oss! bokradio@sverigesradio.seProgramledare: Marie LundströmProducent: Andreas Magnell Ljuddesign: Maria Askerfjord Sundeby

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.