Denna vecka läser vi den chilenska författaren Alia Trabucco Zeráns roman Rent hus. Till bokcirkeln kommer författarna Christoffer Carlsson och Lina Wolff.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Den chilenska författaren Alia Trabucco Zerán, född 1983, är hittills rätt okänd i Sverige men har fått mycket lovord för sin bok ”Rent hus”. Romanen handlar om 40-åriga Estela Garcia, ett hembiträde, som sitter intagen hos polisen. Dottern i familjen hon jobbar för, har dött under mystiska omständigheter. Inifrån fängelsecellen avger hon sitt vittnesmål, hon är ensam i rummet, utan att veta om någon lyssnar på andra sidan av rummets spegel. Genom hennes berättelse, hennes bekännelse, rullar hennes historia upp i romanen.Tillsammans med författarna Christoffer Carlsson och Lina Wolff bokcirklar vi nu om romanen och huvudpersonen Estele. – Som författare behöver du hitta det perfekta älgtornet, den perfekta utsiktsplatsen. Var ser du allt och var kan ingen se dig. Hembiträdet är det perfekta älgtornet, för hembiträdet ser rätt in i alla människor, säger Lina Wolff i Lundströms Bokradio.–  Genom hennes berättelse så blir det som att jag kikar in i en värld som jag kan ganska lite om, det chilenska klassamhället, säger Christoffer Carlsson. ”Rent hus” är översatt till svenska av Hanna Nordenhök.

Skriv till oss! [email protected]Programledare: Marie LundströmProducent: Andreas Magnell Ljuddesign: Maria Askerfjord Sundeby

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.