Marie Lundström träffar Annika Norlin i ett vindlande samtal om den prisade romanen Stacken, om kärleken till skrivandet, ångesten som en inre drivkraft och gruppdynamikens väsen.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I Lundströms Bokradio gästas vi av årets vinnare av Sveriges Radios Romanpris, som är utsedd av en lyssnarjury under litteraturveckan i P1. Annika Norlin får årets Romanpris med motiveringen: ”För en berättelse som med känslighet och ett rikt språk beskriver olika människors levnadsvillkor. Det som driver oss, det som berör oss, och det som förgör oss.”– Det är mycket som är vindflöjelaktigt i mediebranschen, om en person säger att något är bra så säger alla det. Men en lyssnarjury tänker jag, är svårare att behaga. Därför är det mäktigt att det är några personer som faktiskt har läst boken och tyckt om den. Och man kan lite på det, säger Annika Norlin i Lundströms Bokradio.  Annika Norlin är född 1977 i Östersund. Hon bor i Umeå. Hon är artist och låtskrivare, känd under namnen Hello Saferide och Säkert! Redan 2019 vann hon Sveriges Radios Novellpris med berättelsen Mattan. 2020 kom novellsamlingen Jag ser allt du gör som tog sig hela vägen till en Augustnominering. I romanen Stacken följer vi en grupp människor med skiftande bakgrund och personligheter, som bosatt sig i en liten by på landet, långt bort från det övriga samhället.Skriv till oss! bokradio@sverigesradio.seProgramledare: Marie LundströmProducent: Andreas Magnell Ljuddesign: Maria Askerfjord Sundeby

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.