Harry Potter och det svenska trapundret + Snoh Aalegra
Avsnitt

Harry Potter och det svenska trapundret + Snoh Aalegra

WIZARDMCE, i födelseattesten Harry Potter, satt i sitt rum på Möllevången i Malmö och mejslade fram mörka trapbeats åt ett dystert Amerika. Bastunga låtar landade på USA-ettan Hall of fame med Chicagos gangsteremo pionjär Polo G. Samtidigt som Uppsaladottern Snoh Aalegra fortsatte ett erövra världen med sin drömlika soul.

Producenter från Tjeckien och Förenade Arabemiraten låg bakom Rod Waves Rags2riches. Elyas från Tyskland var med och skapade Solid med Young Thug, Gunna och Drake. Då 18-årige YoungKio från Holland gjorde sin instrumental tillgänglig på nätet. Lil Nas X köpte för en billig peng och spelade in en av tidernas största låtar (Old town road).

Nu kan vad som helst hända, och vem som helst kan göra det. Som en okänd tonåring med musikprogrammet FL Studio och känsla för feta beats.

WIZARDMCE, eller Harry Potter, går i spetsen för det svenska trapundret (GNF, Toxic, Bloody canvas). Hör hans surrealistiska berättelse.

I timme två: Snoh Aalegra i avsnittet från 28 oktober 2018.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.