Sanning och konsekvens
Avsnitt

Sanning och konsekvens

Retorik i P1 frågar sig vad som är sant och vad som är lögn? Hur viktig är etiken i god retorik? Dagens gäst är Lena Ebervall, försvarsadvokat som doktorerat om advokatetik. Men hör också Behrang Miri rappa fram dagens betraktelse. Programledare på nya hovrätten i Malmö är Christina Claesson.

Vad är sant och vad är lögn? Och hur skapar man trovärdighet i retorik? Det frågar Retorik i veckans program som sänds från nya Hovrätten i Malmö. Gäst hos Christina Claesson är Lena Ebervall, försvarsadvokat som doktorerat om advokatetik. Vi frågar henne om advokaten är retorikens främsta vapendragare eller om en advokat får ljuga med språket för en klients skull.

– Frågan är var gränsen går mellan sanning och lögn och hur språket avslöjar oss, säger programledaren Christina Claesson.

Som vanligt bjuder Retorik på praktiska tips i retorikskolan med professor Anders Sigrell och på en rappad improviserad betraktelse av sanningar och lögner med ordkonstnären Behrang Miri.  

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.